Welke hardware heb je nodig voor narrowcasting?

Narrowcasting is een verbetering voor het ophangen van statische banners en posters door een winkel. In plaats van de posters die je steeds moet vervangen, hang je nu beeldschermen in het winkelpand waarop je steeds nieuwe beelden kunt laten zien. Tevens een groot voordeel is dat je naast afbeeldingen ook video’s kunt afspelen op de schermen.

Met narrowcasting heb je veel meer mogelijkheden om producten op een manier onder de aandacht van potentiële kopers te krijgen dat dit voor meer verkopen zal zorgen. Een narrowcasting systeem is moet dan ook een investering zijn die zal leiden tot groeiende omzetcijfers. Wanneer je als winkelier hier gebruik van wilt maken, dan heb je de volgende hardware nodig om een systeem op te zetten.

Beeldschermen

beeldscherm signageHet belangrijkste hardware onderdeel van een digital signage systeem is het beeldscherm. De meeste bedrijven kiezen ervoor om meerdere beeldschermen in een winkelpand op te hangen. Tegenwoordig zijn LCD schermen al voor een zeer schappelijke prijs te koop. Op meerdere plekken een scherm hangen zal dan ook niet voor hoge kosten zorgen. Op de schermen worden de afbeeldingen en video’s afgespeeld die voor meer verkopen zullen zorgen als mensen deze te zien krijgen.

Computer

De narrowcasting content moet natuurlijk ook op een manier naar de beeldschermen gezonden worden. Hiervoor wordt een computer gebruikt. Met deze hardware heb je wat flexibiliteit. Je kunt bijvoorbeeld een oude computer gebruiken, maar een andere optie is een minicomputer hiervoor inzetten. Een rasperry pi is een optie die speciaal gemaakt is om met een narrowcasting systeem te gebruiken. Het voordeel van deze minicomputers is dat deze zeer goedkoop zijn en door hun formaat makkelijk weggewerkt kunnen worden.

Kabels

De laatste hardware die je nodig hebt voor narrowcasting zijn enkele kabels. Bijvoorbeeld HDMI kabels die de computer en beeldschermen met elkaar verbinden. De media die op de computer uitgezonden wordt zal met behulp van de kabels de beeldschermen bereiken. Via een HDMI kabel kunnen beelden in Full HD kwaliteit overgebracht worden en tevens geluid in een uitstekende kwaliteit. Met deze drie verschillende hardware is het al mogelijk om een narrowcasting systeem op te zetten.